26. novembra 2021.
/ Zabava

Hana Selimović: Stidljivija sam nego što bi trebalo

podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Poznata glumica Hana Selimović danas je na televiziji K1 govorila o drugoj sezoni serije „Besa“ i pozorišnim predstavama u kojima je možemo gledati, ali je otvoreno pričala i o sebi što joj inače nije svojstveno. Priznala je da romantična i plačljiva, naročito u bioskopu i pozorištu, te je to plakanje opisala i kao „neprimereno“ kada je savladaju emocije.

Poznata glumica Hana Selimović danas je na televiziji K1 govorila o drugoj sezoni serije „Besa“ i pozorišnim predstavama u kojima je možemo gledati, ali je otvoreno pričala i o sebi što joj inače nije svojstveno. Priznala je da romantična i plačljiva, naročito u bioskopu i pozorištu, te je to plakanje opisala i kao „neprimereno“ kada je savladaju emocije.

Govorila je i o medijima i tome zašto neretko odbija intervjue ili gostovanja na televiziji.

  • Nije stvar u tome da li ja volim ili ne volim medije. Ja sam stidljivija nego što bi trebalo kada je reč o televizijskim gostovanjima, ali imam i odgovornost u tom smislu što osećam nelagodu kada gledam neke žene koje na televiziji govore o nezi, kremama ili garderobi. Ja se uvek pitam ko to sve gleda, razmišljam o razlikama među ženama koje gledaju taj program i o tome šta je okej da mi njima ponudimo. Na koji način bi te žene trebalo da neguju svoju samostalnost, svoju pamet, svoj život ako nisu u egzistencijalnoj prilici da žive taj život koji im se dopada na televiziji – kazala je glumica u emisiji „Kec na jedanaest“. – Zato volim da imam povod da govorim o stvarima za koje verujem da imaju smisla. Za mene je to pitanje pristojnosti.

Povod je ovog puta bila serija „Besa“ kao i predstava „64“ u Ateljeu 212.

  • Razumem zašto ljudi vole „Besu“. Kod nas je dugo serijski program služio kao vrsta razbibrige, prilično loše kadrirane. Sa povojem velikih platformi, kada su serije uzele ozbiljan primat i u odnosu na film, malo bi bilo sramota da imamo priliku da gledamo toliko mogućnosti koje serijski program donosi a da tome nimalo ne pariramo. Jeste da na delu imamo hiperprodukciju, pa tu ima svačega, ali apsolutno imamo i kvalitetnih stvari, pre svega u scenarističkom smislu za koji mislim da je najvažniji. Nama su neophodne serije u kojima se nešto događa, i počeli smo da pišemo i takve serije – kazala je Hana na K1.

Najavila je da ćemo drugu sezonu serije „Besa“ gledati krajem ove godine.

  • „Besa“ je stvarno dragulj, pravi. I produkciono i scenaristički i glumački, na svaki mogući način. Volim kada mogu na ovaj način da hvalim stvari u kojima učestvujem jer sam ponosna i verujem da je to nešto što bi trebalo da se gleda – rekla je mlada glumica. – Snimili smo drugu sezonu koja je sada u montaži, i mislim da bismo mogli da je očekujemo pred kraj godine. Stvarno smo jako lepo radili. Prva sezona se bazirala na tri ključne priče i ticala se muškaraca, a sada se priča račva na još likova, s akcentom na ženske likove. Svi ženski likovi imali su samo jednu nit koja je mogla da nas zagolica, a koja se sada razvija pa ih vidimo iz šireg i dubljeg aspekta. Ova sezona govori u velikoj meri o porodici, e sad na koje sve načine – videćete.

Predstava „64“ igra se 25. i 26. septembra u Ateljeu 212 i ona je kako kaže glumica veoma značajna.

  • Predstavu je režirala Alisa Stojanović i mislim da smo napravili dobar komad. Ne volim umetnost radi umetnosti. Umetnost mora da ispriča priču. Zato je predstava „64“ veoma važna s političkog, feminističkog i sociološkog aspekta. Bavi se važnom i relevantnom temom. Dođite da je pogledate.

Instagram

Na pitanje Aleksandre Jeftanović zašto joj je na instagramu ime „mitraljeza“, Hana Selimović kazala je:

  • Volim tu pesmu Vladimira Nazora, a i čini mi se da je možda na neki način to blisko jednom aspektu mog temperamenta. Volim da koristim instagram za demistifikaciju te platforme u kojoj mi gledamo neke idealne živote, a ničiji život nije idealan – kazala je glumica.

Gledaj bez stida

k1tv-logo

Televizija posvećena kvalitetnom informativnom, muzičko-zabavnom, serijskom i filmskom programu. Sadržaj kanala podrazumeva sopstvenu proizvodnju informativnog, muzičkog programa i zabavnih emisija, kao i premijerno emitovanje popularnih stranih TV formata.

Kontakt